Ett besök hos Ekman Bil & Båt

De har många återkommande Saabkunder och i deras stora kundkrets inom Saab är de kända för att ta väl hand om både kunderna och deras älskade bilar.

En bilverkstad med hjärta för Saabbilar

Jag och min kollega åkte i våras till Ekman Bil & Båt som bland annat är specialiserade på service av Saabbilar.

Lite kort historia om verkstaden

Firman, som tidigare har haft Marcus Wallenberg som kund då han var styrelseordförande i Saab-Scania, startades i sin nuvarande regi 1999 och togs över av Rickard, Micke och Thommy 2016. De kom dessförinnan från Svenska bil (f.d. Hedin bil). Ursprungligen startades bilfirman redan 1963 utav Leif Ekman och då höll man även på med service och reperationer av båtar och båtvärmare. Man åkte då ut till kunder och hjälpte dem på plats, så några båtar fanns aldrig på verkstaden. Där var det bilarna som tog mest plats istället!

När kom Saab in i bilden?

Under tidigt 2000-tal blev de auktoriserade för Saab, och nu har de minst 3-4 Saabar inne i verkstaden varje dag som ska servas eller repareras. Det kan handla om allt från regelbunden service enligt serviceprotokollet till diverse slitagereperationer. Det är många som bokar service utav bromsar, men det förekommer också en del reperationer såsom lagning av dörrlås. I princip allt som har med Saab att göra kan de, utom plåt och lack. I vår video här nedan ser du hur mekanikerna jobbar med en Saab 9-3 som har problem med just sitt dörrlås – inget problem är för stort eller för litet att lösa för Ekman Bil & Båt. Bilen fick också en 3D-service hos verkstaden.

En stor och återkommande kundkrets

Att Ekman Bil & Båt är duktiga på Saab råder det ingen tvekan om. De har många återkommande Saabkunder och i deras stora kundkrets inom Saab är de kända för att ta väl hand om både kunderna och deras älskade bilar. Under tiden vi är där så kommer det in en kund som lämnar sin bil på service. Det är ständig rullians här. De berättar för mig att det finns kunder som kommer från andra sidan Stockholm ända ner till Gustavsberg för att få sin bil servad här. Ibland kommer det kunder ända från Eskilstuna. Många Saabcabrioleter kommer också hit, då verkstaden är känd för att reparera trasiga cabar, som till exempel inte går att stänga eller har andra problem.

Ett Saabhjärta med personlig service

Det är viktigt att kunna erbjuda både kunden och bilen den unika service som de behöver. Firman hjälper bland annat kunder med att leta fram begagnade reservdelar som är billigare än helt nya, och som självklart är säkra att använda, ifall kunden så önskar få ett bättre pris på sin reperation. Kanske är det därför de får många återkommande kunder, för de vet att de blir väl ohändertagna och inte behöver oroa sig för en prischock när de ska betala sin service.

Är det fel på en bil, t.ex. att en motorlampa lyser, så går gänget på Ekman Bil & Båt ut och kollar på bilen direkt. De behöver inte boka in en tid om flera veckor, utan fördelen med en mindre verkstad är just att kunna erbjuda snabb och professionell service, utan att tumma på kvalitén. Detta gör också att kunderna får en mer personlig relation med verkstaden och de som jobbar med bilarna, vilket i sin tur ökar kundnöjdheten och intäkterna för verkstaden.

När jag pratar med gänget på Ekman Bil & Båt så berättar dem att de vill fortsätta meka med Saab och låta märket leva vidare så länge som det går. De har med andra ord, ett sant Saabhjärta.

Här nedan kan du se ett kort inslag från när vi besökte verkstaden och när de jobbade på en kunds Saab.

Är din bil i behov utav service?

Du vet väl att du snabbt och enkelt kan boka service för din Saab direkt här på vår hemsida? Om du behöver serva din bil så är det bara att klicka på knappen här nedan för att komma i kontakt med en verkstad nära dig.