Saab Festival 2019

Jag kommer fram till Trollhättan en tidig torsdagmorgon för att förbererda allt. Det är mycket som behövs fixas, allt från att sätta upp besökstält till att lägga upp alla Saab Original-delar snyggt och prydligt redo för försäljning…

Jag kommer fram till Trollhättan en tidig torsdagmorgon för att förbererda allt. Det är mycket som behövs fixas, allt från att sätta upp besökstält till att lägga upp alla Saab Original-delar snyggt och prydligt redo för försäljning. Jag känner mig taggad och spänd, för det kommer inte att vara vilken helg som helst framför, utan Saab Festivalen 2019.

Några timmar senare är allt förberett och redo för den stora festivalen som startar nästa dag. Och vilken start det var – Saabbilar så långt ögat kunde se! Jag spenderade mestadels av min tid i vårt Saab Original-tält där jag träffade människor från hela världen. Jag hjälpte dem att få ut det mesta utav MySaabCar-appen, informerade dem om vår nya tjänst MySaabCar Online, såväl som sålde motorolja, atenner och nyckelringar till Saab entusiaster.

Morgonen flög förbi och sedan möttes vid av regnskurar på eftermiddagen, but Saabägare trotsade vädret och var aktiva på festivalen ändå. Dagen därpå fick vi också blandad väder varvat med regn och uppehåll, men fortfarande visade besökarna sitt hjärta för festivalen, precis som de gör för sina älskade bilar.

En regnig söndag och tio tusentals besökare senare nådde festivalen sitt slut i Trollhättan. Under sista dagen var det prisceremoni utanför Saabmuseet. Priskategorierna var breda, med allt från 2-takts Saabrallybilar, och nya generationens 9-5:or, till en specialbyggd 9-3 tillhörandes en passionerad ägare från Ängelholm.

För att sammanfatta festivalen så var den MYCKET! Mycket människor, mycket Saabar, mycket regn, men framförallt mycket roligt!
Titta gärna på vår aftermovie från festivalen här nedan.

Och vill du ha ännu bättre koll på din Saab, prova vår tjänst MySaabCar Online.