Hur min Saab räddade mitt liv

Denna verkliga historia kommer från Rhode Islands vägar i USA, där en Saabägare var involverad i en olycka där hans Saab räddade hans liv.

Denna verkliga historia kommer från Rhode Islands vägar i USA, där en Saabägare var involverad i en olycka där hans Saab räddade hans liv.

Föraren körde sin Saab på vägarna i Rhode Island när bilen plötsligt fick vattenplaning. Vittnen och föraren berättar hur bilen åkte över tre filer samtidigt som den snurrade runt helt okontrollerat.

Vägens skyddsräcke tog tillslut tag i bilen och kunde stoppa den, men inte som var till förtjänst för Saaben. Bakre delen av bilen blev helt söndersliten av räcket och lämnade bilen i ett mindre körbart skick. Bilens antispinn fick jobba hårt, men lyckades inte stanna bilen på de hala vägarna.

Som tur är, utlöstes alla krockkuddar och föraren klarade sig helt utan en skråma och kunde gå ifrån platsen som om inget hade hänt. Trots att bilen krockade i över 100 km/h berättade föraren att smällen knappt kändes, eftersom bilens aktiva nackstöd och krockkuddar gjorde sitt jobb i att skydda föraren.

Saabbilar är byggda med avancerad säkerhet och i detta fall så uppfyllde säkerhetssystemen sitt syfte väl, som lämnade föraren helt oskadd. För att försäkra dig om att din bil är i bästa möjliga skick för att ta dig fram säkert på vägarna, så är det alltid en bra idé att utföra regelbunden service på din Saab.

Med MySaabCar Online kan du enkelt boka service för din bil hos din närmaste auktoriserade Saabverkstad. Det kanske är dags att se över bromsarna, byta olja, eller bara byta vindrutetorkare. Att göra regelbunden service är också något som höjer andrahandsvärdet på din Saab.

Bakre stötfångare på krockad Saab

Bilens bakre stötfångare slets loss, men föraren klarade sig utan en enda skråma.